tirsdag den 4. september 2012
Valnødde snaps
Årets snaps på valnød er sat over. og nu skal den så trække i 4 - 5 -6 måneder inden den filtreres og derefter lagres yderligere et halvt år. Hvis alt går efter planen, kan den prøvesmages en gang næste efterår og måske være klar til osten ved næste års julefrokoster.
Valnødde snaps:
5 valnødder (umodne høstes midt i august) skæres i kvarte og lægges i et stort glas.
1 flaske vodka hældes over.
Det skal nu trække i 4 - 6 måneder.
(Husk at lette låget 1 gang om ugen for at frisk ilt kan komme ind i glasset)
Derefter filtreres indholdet og lagres yderligere ½ år.
Det giver en kraftig sort essens som blandes op med vodka efter smag.
(Jeg bruger forholdet 1 del essens til 4 dele vodka).
Du skulle nu gerne have en mahogni farvet snaps med karakteristisk valnødde smag som egner sig fortrinneligt til ost og desserter. Eller den kan nydes alene.
Valnødde snapsen bliver kun bedre og bedre af at blive gemt.
Feinsmeckere vil i øvrigt sige, at man ikke kan kalde det valnødde snaps, før den er 7 år gammel.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar