En af mine favoritter er "Klokker Drammen".
Det er oprindeligt en dram der vist nok kaldes klokketårns dram. Jeg har så tilpasset opskriften lidt efter min smag, med bla. færre rosiner og mindre kanel, end den oprindelige klokketårnsdram.
Navnet Klokker Dram har jeg valgt fordi det oprindeligt var Klokker der introducerede mig/os til den oprindelige klokketårns dram.
For at fremstille en flaske Klokker Dram skal du bruge:
1 fl. slavevodka
25 g. granuleret lakridsrod
15 g. rosiner
½ stang kanel (5 cm.)
15 hele kardemomme
10 hele nelliker
10 hele stjerne anis
1 knsp. koriander
1 knsp. galangarod
1. Læg krydderierne i et stort syltetøjsglas og hæld vodka over.
2. Lad det trække i 7 dage. (ryst glasset en gang om dagen)
3. Filtrer gennem et kaffefilter.
Så er drammen drikkeklar, men .....
Ønsker du en klar dram uden bundfald og svæv skal du:
4. Stil den filtrerede dram køligt i 2 - 3 uger, så urenheder fra krydderierne bundfælder.
5. Filtrer forsigtigt igennem vat. (gøres bedst med en tragt)
6. Hæld på en flot flaske og påsæt en etiket.
Skål.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar