lørdag den 11. januar 2014

I dag brygges Belgisk blonde

Så er bryggeriet startet op efter nytår og i dag skal der brygges "Belgisk Blonde". Vi nærmer os forår og derfor skal der ikke brygges sort øl, som jeg ellers fortrækker. Den øl der brygges er planlagt til af få en farve på 12-14 EBC, altså en ret lys fætter. Alkoholprocenten på 6,5 gør også at den ikke bliver for tung i det til terrassen.

Opskrift:
8,50 kg. Pilsnermalt
0,90 kg. Münichmalt
0.25 kg. Malanoidinmalt
0.35 kg. Biscuitmalt

0,65 kg. Lys kandis

Golding 90 g.
Saaz 65 g.
Hallertauer 20 g.

Gæret på WLP530 (abbey ale gær)

1 kommentar:

  1. .. det lyder godt. Jeg vil prøve den gode opskrift på lørdag og har nogle spørgsmål: Hvornår tilsætter du dit sukker? - og din humle? Og: du har valgt en Abbey Ale gær (WLP 530) - hvorfor lige den?

    Vh Jens

    SvarSlet